dnešní recept:

Nadbytečné rohlíky
01

Můj plněný bramborák 3 X jinak

3.12.2011 - 11:00 hz

Ingredience:

Na bramboráky:

2 kg brambor

10 stroužků česneku

3 vejce

300 g hladké mouky

200 ml mléka

2 lžíce majoránky

2 lžičky soli

1 lžíce drceného kmínu

40 ml rumu

hrst strouhanky

olej (sádlo)

Náplň: č 1

150 g sýr Niva

150 g tvrdý sýr (Eidam, Gouda)

150 g měkkého salámu

1 cibule

100 ml smetany (nebo tvarohu)

hrst sekané petrželky (pažitky)

Náplň: č 2

300 g kuřecích jater

100 g anglické slaniny

5 vajec

1 cibule

1 lžička gril koření

2 lžíce sádla (olej)

sůl

mletý pepř

Náplň: č 3

300 g pečených kuřecích prs (nebo grilovaných)

5 vajec

1 cibule

100 g žampionů (houby, jaké kdo má rád)

hrst sekané petrželky

sůl

Postup:

Uděláme si klasické bramborákové těsto s napsaných surovin. Mléko do těsta dáváme horké, abychom zabránili tmavnutí těsta a rum kvůli jemnosti a šťavnatosti bramboráku. Nakonec hrst strouhanky, bramboráky jsou pak krásně křupavé. A teď na náplně! Náplň: č 1 Oba sýry nastrouháme na struhadle, přidáme na nudličky nakrájenou uzeninu, na jemno nakrájenou cibuli, posekanou petrželku a zředíme smetanou. Hmota nesmí být moc řídká, aby nám nevytékala z bramboráku (asi jako hmota na sekanou). Náplň: č 2 Nejprve osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli s anglickou slaninou, kterou jsme si nakrájeli na kostičky do zlatova. Přidáme na malé nudličky nakrájená játra, okořeníme a restujeme do změknutí. Pak přilijeme rozšlehaná vejce, osolíme a mícháme do ztuhnutí (takové míchané vajíčka). Pokud máme hmotu moc hustou, můžeme zředit smetanou nebo mlékem a necháme vychladnout. Náplň: č 3 .Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, chvíli podusíme, přidáme kuřecí maso a chvíli opékáme. Nakonec přilijeme rozšlehaná vejce, osolíme, přidáme hrst petrželky a mícháme do ztuhnutí (takové míchané vajíčka). Pokud máme hmotu moc hustou, můžeme zředit smetanou nebo mlékem a necháme vychladnout. Tak a teď se pustíme do smažení Na pánev dáme olej, rozpálíme, nandáme jednu vrstvu bramboráku, na kterou vložíme námi udělanou směs, překryjeme druhou vrstvou bramboráku a smažíme. Obracíme, jako při přípravě normálního bramboráku jen jej musíme smažit na mírném stupni, aby se nám propekl. Mírně zruční raději použijte dvě obracečky. 

   
 
Získejte registraci domén s tld .online, .space, .store, .tech zdarma!
Stačí si k jedné z těchto domén vybrat hosting Plus nebo Mega a registraci domény od nás dostanete za 0 Kč!
Objednat