Čokoládová polévka s hroznovým vínem
9.10.2011 - 15:51 hz
Ingredience:
200 g hořké čokolády
300 m l smetany
2 žloutky
400 g hroznové vína( lze zaměnit za banán, pomeranč, ananas)
1 lžičku cukru
8 ks cukrářských piškotů (dlouhé piškoty)
Postup:
Čokoládu rozehřejeme nad vodní lázní a zředíme smetanou na krémovou konzistenci, podle chuti osladíme a až bude čokoláda téměř pod bodem varu, rozmícháme v ní metlou 2 žloutky tak, aby v polévce beze stopy zmizely. Na talíř nebo do misek rozložíme půlky hroznů zbavených jadérek a přelijeme horkou polévkou. Přidáme dlouhé cukrářské piškoty a podáváme. Čokoládová polévka se podává teplá, ihned po kuchyňské přípravě. Hotová je v cuku letu. Pro náročnější strávníky ochutit kardamomem nebo špetkou chilli.