Pstruzi plnění houbami

15.10.2011 - 17:48 hz

 

Ingredience:

4 pstruzi
4 plátky slaniny
400 g čerstvých hub
200 g másla
1 velká cibule
4 stroužky česneku

libeček
petrželka
drcený kmín

sladká mletá paprika
sůl
pepř
olej

Postup:

Cibuli, česnek a houby nakrájíme na větší plátky. Cibuli s česnekem opečeme na másle, přihodíme houby, orestujeme a přidáme nasekané bylinky – libeček a petrželku. Okořeníme pepřem, drceným kmínem, špetkou mleté papriky, osolíme, dobře promícháme a necháme zchladnout. Pstruhy osolíme, do břišní dutiny vkládáme plátek slaniny a houbovou nádivku. Seshora ještě opepříme, okmínujeme a pečeme v troubě asi 20 minut.