Jabka v županu
15.10.2011 - 17:51
hz
Ingredience:
1 l mléka
100 g moučkového cukru
2 vejce
1 kg jablek
200 hladké mouky
skořicový cukr (nebo vanilkový)
čokoláda (nebo šlehačka)
Postup:
Oloupeme jablka. Odstraníme jadřince a nakrájíme jablka na asi 1cm kolečka. Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, cukr, špetku soli a mouku. Vše pořádně zamícháme. Na pánvi rozpálíme olej. Jablka namáčíme v těstíčku a ihned vkládáme na pánev s olejem. Smažíme, dokud nejsou jablka v těstíčku krásně zlatavá. Jablka pokládáme na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby se osušila od přebytečného oleje. Hotová jablka obalíme ve vanilkovém nebo skořicovém cukru, podle toho co máte rádi. Také je můžete ozdobit šlehačkou nebo čokoládovou polevou.