Krkonošské knedlíky

18.10.2011 - 12:44 hz

Ingredience:

1 kg vařených brambor ve slupce

1 vejce

250 g hrubé mouky

250 g hladké mouky

Sůl

Náplň:

100 g vařeného uzeného

50 g sušených hub

2 vejce

100 g másla

1 cibule

ml. pepř

Postup:

Namočené houby nasekáme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme pokrájené houby a dusíme 10 minut, potom přidáme nakrájené uzené maso, vše zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme do ztuhnutí. Necháme vychladnout.

Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, hrubou i hladkou mouku a sůl. Vše na vále zpracujeme, vyválíme placku a nakrájíme na čtverce, doprostřed dáme náplň a utvoříme knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 12-15 minut. Nezapomeňte, že bramborové těsto rychle řídne, proto musíte pracovat s ním rychle. Je dobré než začnete, aby vám už vařila voda v hrnci. Komu se nechce připravovat těsto z brambor může použít bramborové těsto v prášku. Podáváme s osmaženou cibulkou a kyselým zelím.