Bramborové bochánky ze sýrem

3.12.2011 - 11:01 hz

Ingredience:

600 g brambor 

100 g hlívy ústřičné 

100 g goudy 

150 g nivy 

150 g másla

1 l mléka 

1 lžička soli 

špetka muškátového oříšku 

Postup: 

Brambory oškrábeme a uvaříme doměkka v osoleném mléce s trochou másla. Brambory slijeme, vidličkou pořádně rozmačkáme a lehce smícháme se slitým mlékem. Vznikne nám kaše, ale nevadí, že máme hrudky. Hlívu si nakrájíme na kousky a opečeme na másle dozlatova. Do kaše přidáme máslo, opečenou hlívu, nastrouhané sýry a dochutíme solí a pepřem. Kaši naplníme do silikonových nebo jiných vymaštěných formiček – nejvhodnější jsou formy na muffiny, pokud nemáme, vložíme do zapékací misky – a dáme zapéct na 15 minut do trouby při teplotě 190 ºC. Ideální se studeným mlékem nebo podmáslím.

   
 
Získejte registraci domén s tld .online, .space, .store, .tech zdarma!
Stačí si k jedné z těchto domén vybrat hosting Plus nebo Mega a registraci domény od nás dostanete za 0 Kč!
Objednat